Redaktionen

Bangs redaktion består av chefredaktören Vian Tahir, redaktören Nora Mlik och kommunikatören Juliet Atto:

Vian Tahir
Chefredaktör
vian.tahir@bang.se

Vian Tahir har tidigare arbetat som pressekreterare och kommunikationsansvarig i ideell- och offentlig sektor och skrivit för SVT, ETC och Fria Tidningar. 2015 hamnade Vian på plats 74, före Måns Zelmerlöv, på listan Årets uppstickare. Vian föreläser även om trygghet på nätet och hur man blir trollresistent. Hon har bland annat föreläst för kvinnliga nätverk inom säkerhets och IT-branschen, deltagit i rundabordssamtal för SIDA samt panelsamtal på Mänskliga Rättighetsdagarna.

Vian började på Bang sommaren 2017 som kommunikationsansvarig och blev chefredaktör i november 2017. Som chefredaktör har hon det övergripande ansvaret för Bang. Hon har ansvar för Bangs redaktion, budget, produktionscykel, inriktning och profil. Vian är även Bangs ansvariga utgivare.

Nora Mlik
Redaktör
nora.mlik@bang.se

Nora Mlik är journalist och har tidigare arbetat på Friskispressen och inom dagspress. Hon har lång erfarenhet av arbete i ideella organisationer med fokus på motionsidrott, psykisk hälsa och mångfaldsfrågor.

På Bangredaktionen, där hon har varit med sedan januari 2018, är Nora skrivande redaktör. Hon skapar och redigerar tidningens innehåll tillsammans med redaktionen, frilansande skribenter och illustratörer.

Foto: Steffi Aluoch

Juliet Atto
Kommunikatör
juliet.atto@bang.se
press@bang.se

Juliet Atto är journalist i grunden med en kandidatexamen från studier i London. Sen flytten tillbaka till Sverige har hon varit i framkant som aktivist inom antirasistiska, feministiska och hbtq-frågor, främst som medgrundare av Black Coffee HBTQ och Black Queers Sweden.

Med ett brinnande intresse för kultur och kommunikation har Juliet tidigare arbetat på Feministiska kommunikationsbyrån, Kulturskolan och som press-och PR-ansvarig på Unga Klara. Juliet är också skribent, redaktör, projektledare och kreatör. Juliet började jobba för Bang i början av 2018 som kommunikationsansvarig. I sitt arbete har Juliet ansvar för bland annat Bangs övergripande kommunikation, som till exempel Bangs sociala medier, marknadsföring, webbplats och evenemang samt Bangs vänner och 5 frågor.