Aktuella premier

Teckna en prenumeration på Bang för 349 kr (lösnummerpris 149 kr). För endast 50 kr extra i portoavgift får du också en av våra finfina premier. Läs om våra aktuella erbjudanden här!

Jag, Esters rester – Ester Eriksson
Ester Eriksson, serietecknare och konstnär, debuterade med “Det finns ingenstans att fly” år 2016. I somras släppte hon den omtalade boken “Jag, Esters rester” där hon i dagboksform delar med sig av sitt liv i Malmö.

Genom Långben får vi följa Ester i hennes möten med karaktärer som liknar Bamse, Mimmi Pigg och Svampbob. Bilderna har en impulsiv touch och illustrerar Esters vardagliga aktiviteter som att supa med vänner, ragga på Tinder och gå till psykologen.

 

Hallongrottan – Sandra Dahlén
Sandra Dahlén är utbildare, konsult och skribent i frågor som rör sexualitet och diskriminering. Hon har tidigare skrivit “Sex med mera” och “Hetero”. I Hallongrottan beskriver hon bland annat fittans anatomi, hur slidstimuli kan lindra smärta, hur en kan ha slidsex med sig själv och hur ens partner kan använda fingrarna på nya, spännande vis. Hallongrottan riktar sig till vuxna som är nyfikna på slidsex, vare sig du undrar om det ens är något för dig, eller om du är en nöjd slidsexare som vill fylla på din sexuella allmänbildning och hitta nya vägar in i njutningens värld.

 

Bang 3/2017: SERIESPECIAL UTOPI OCH DYSTOPI
Bangs stora feministiska seriespecial! Ett helt nummer av Bang med bara serier där tolv av Sveriges mest intressanta feministiska och antirasistiska serietecknare utforskar utopier och dystopier. De har tecknat serier med utgångspunkt i feminism, antirasism, HBTQ-frågor, flyktingrätt, miljö och antikapitalism. Resultatet är en blandning av realism och science fiction, filosofiska funderingar och vardagsbetraktelser, utomjordingar och helt vanliga kukhuvuden.

Medverkande: Maria Fröhlich, Johanna Larsson Pinedo, Hanna Böhm, Moa Forslind, Ester Eriksson, Ruhani, Bim Eriksson, Rudy Loewe, Lisa Wool-Rim Sjöblom, Moa Romanova, Julia Hansen, Studio Dhuppi.

 

Bang 2/2017: NEJ

Bang säger nej, Bang vill inte vara med. I Bang 2/2017 får nekandet ta plats. Vi undersöker vad som ligger i ett nej. Och när ett nej inte räcker, som det så sällan gör i ett patriarkat, vad gör vi då?

Cleo Kempe Towers kallar på sina femmes. Masha Taavoniku skriver om gruvstrejken i slutet av 1960-talet. Poesi av Wendy Francis. Agneta Sandström om utmattning och raseri. Maryam Fanni är numrets bildredaktör. Vi vägrar Bokmässan.

Bang 1/2017: FALSKA POETER

Numret handlar om det som utger sig för att vara något annat än vad det är. Om rörelser som blir kidnappade. Mark som blir koloniserad. Politiska begrepp och teorier som tappar sin innebörd på vägen. Svek, fusk och fejk.  Ett nummer om att öppna sitt tredje öga och att se saker för vad de är.

Bang inleder sin satsning på gästande bildredaktörer med att ta in serietecknaren och illustratören Lisa Ewald för nr 1/2017. Tone Schunnesson skriver om skönhetsrelativismen inom det feministiska samtalet idag. Tove Fahlgren skriver om hur makt, mark och pengar hänger ihop i Sápmi. Sam Holmqvist skriver om hyllade graviditetsskildringen Argonauterna av Maggie Nelson. Sigrid Aliki undrar varför ”vi måste prata om klass” har blivit ett mantra för feminister som tidigare mest skrivit om vita medelklasskvinnors villkor. Dessutom medverkar Channa Bianca, Kristofer Folkhammar, Agnes Jakobsson, Djuna Jangmyr och Agnes Grefberg Braunerhielm. Lisa Ewald och Hanna Stenman samarbetar i en serie om ”Bimbodebatten”.

Bang 4/2016: STATEN

Den “snälla” svenska staten, Alfons Åbergspappan som har våldsmonopol, som gärna ses som neutral men samtidigt stänger gränserna, särbehandlar, steriliserar och rasistiskt profilerar dig. Hur går det ihop? Vi flyttar fokus från individen till makten – skönt va!

Johannes Anyuru medverkar med ett exklusivt utdrag ur De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, Baharan Kazemi skriver om hur ensamkommande flyktingbarn använts i som slagträ i debatten om sexuellt våld och Maja Karlsson skriver om hur tvångssteriliseringarna i Sverige avskaffades först 2012. Andra medverkande är Rami Al-Khamisi, Leandro Schclarek Mulinari, Amanda Fasth, Ida Ali-Lindqvist och Rudy Loewe.

Bang nr 3/2016: ÖNSKETÄNKARNA

I detta nummer unnar vi oss att fantisera. Vi är orimliga. Och vi gör det tillsammans med några av Sveriges idag mest tongivande och intressanta aktivister och rörelser. Vi går emot vår känsla av hopplöshet. Vägrar förhålla oss till ett politiskt klimat där väggarna ständigt krymper. Vi vill agera istället för att reagera.

I numret skriver Katarina Hällgren om Girjasrättegången. Tone Schunnesson har skrivit en novell för Bang, “Vem talar vi med när vi talar till Gud.” Isatou Keita kartlägger vikten av separatism och aktivism på sociala medier. Staffan Lindberg frågar sig varför den populära idén om “motstånd” inte alltid leder framåt. Dessutom har vi novellen “Luna” av The Nest Collective, som handlar om drömmen om en kvinnofristad på månen. Detta och mycket mer i Bang 3/2016!

Bang nr 2/2016: GÖR LEMONAD

Bang surnar till över det politiska läget i Sverige. Vi tappar tron, vi knyter näven. Bang vill inte tvingas vara pragmatiska när verkligheten är så skev. Vi sörjer, sen organiserar vi oss. Detta är Bangs första nummer efter att Sanna och Valerie tagit över rodret som chefredaktörer!

Sigrid Aliki utreder likheterna mellan Ådalenhändelserna 1931 och dagens uppluckrade arbetsrättslagar för nykomna flyktingar. René León Rosales och Aleksandra analyserar hur majoritetsshällets schablonbilder av den ”unga kriminelle förortskillen” villkorar det politiska motståndet i orten. Isabelle Ståhl korresponderar med Ebba-Witt Brattström om hur idéen om den jämställda familjen är patriarkatets bästa uppfinning. Burcu Sahin frågar sig i essän “Sörj, organisera er” var känslorna ska få plats, om inte i politiken.

Bang nr 1/2016: EKONOMI

Vilket läppstift ger bäst dricks? Den och många andra frågor besvaras i Bangs jubileumsnummer 1/2016 med tema Ekonomi. Paula Mulinari skriver om pengar i marginalen, Jenny Härold Blomqvist spårar undersköterskors låga löner, Ekonomiterapi av och med Josefine Adolfsson och rykande färska serier av Sara Hansson och Inti Chavez Perez & Sara Olausson.

Andra medverkande i 25 års-numret 1/2016 är My Vingren, Kakan Hermansson, Pooneh Rohi, Nour El Refai, Annika Lantz, America Vera Zavala, Emma Stormdal, Tiina Rosenberg, Ida Ölmedal, Edda Manga, Carolina Hemlin och Sara Abdollahi.

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara