Aktuella premier

Teckna en prenumeration på Bang för 295 kr (ordinarie lösnummerpris 380 kr). För endast 30 kr extra i portoavgift får du också en av våra finfina premier. Läs om våra aktuella erbjudanden här!

The Girl With the Lower Back Tattoo – Saker du inte vet om mig – Amy Schumer

103248.jpg.resizeEn av världens just nu mest hyllande komikers debutbok är en samling hysteriskt roliga liksom uppriktiga essäer, och har liknats vid den litterära mostvarigheten till en utekväll med din bästis. Allt ifrån hennes väg till ståuppandet, till självkänsla, sex och drickande avhandlas i denna lika svarta som underhållande bok.

 

 

Jag, Esters rester – Ester Eriksson

Ester Eriksson, serietecknare och konstnär, debuterade med “Det finns ingenstans att fly” år 2016. I somras släppte hon den omtalade boken “Jag, Esters rester” där hon i dagboksform delar med sig av sitt liv i Malmö.

Genom Långben får vi följa Ester i hennes möten med karaktärer som liknar Bamse, Mimmi Pigg och Svampbob. Bilderna har en impulsiv touch och illustrerar Esters vardagliga aktiviteter som att supa med vänner, ragga på Tinder och gå till psykologen.

 

Hallongrottan – Sandra Dahlén

Sandra Dahlén är utbildare, konsult och skribent i frågor som rör sexualitet och diskriminering. Hon har tidigare skrivit “Sex med mera” och “Hetero”. I Hallongrottan beskriver hon bland annat fittans anatomi, hur slidstimuli kan lindra smärta, hur en kan ha slidsex med sig själv och hur ens partner kan använda fingrarna på nya, spännande vis.

Hallongrottan riktar sig till vuxna som är nyfikna på slidsex, vare sig du undrar om det ens är något för dig, eller om du är en nöjd slidsexare som vill fylla på din sexuella allmänbildning och hitta nya vägar in i njutningens värld.

 

Bang nr 1/2016: EKONOMI

Vilket läppstift ger bäst dricks? Den och många andra frågor besvaras i Bangs jubileumsnummer 1/2016 med tema Ekonomi. Paula Mulinari skriver om pengar i marginalen, Jenny Härold Blomqvist spårar undersköterskors låga löner, Ekonomiterapi av och med Josefine Adolfsson och rykande färska serier av Sara Hansson och Inti Chavez Perez & Sara Olausson.

Andra medverkande i 25 års-numret 1/2016 är My Vingren, Kakan Hermansson, Pooneh Rohi, Nour El Refai, Annika Lantz, America Vera Zavala, Emma Stormdal, Tiina Rosenberg, Ida Ölmedal, Edda Manga, Carolina Hemlin och Sara Abdullahi.

 

Bang nr 2/2016: GÖR LEMONAD

Bang surnar till över det politiska läget i Sverige. Vi tappar tron, vi knyter näven. Bang vill inte tvingas vara pragmatiska när verkligheten är så skev. Vi sörjer, sen organiserar vi oss. Detta är Bangs första nummer efter att Sanna och Valerie tagit över rodret som chefredaktörer!

Sigrid Aliki utreder likheterna mellan Ådalenhändelserna 1931 och dagens uppluckrade arbetsrättslagar för nykomna flyktingar. René León Rosales och Aleksandra analyserar hur majoritetsshällets schablonbilder av den ”unga kriminelle förortskillen” villkorar det politiska motståndet i orten. Isabelle Ståhl korresponderar med Ebba-Witt Brattström om hur idéen om den jämställda familjen är patriarkatets bästa uppfinning. Burcu Sahin frågar sig i essän “Sörj, organisera er” var känslorna ska få plats, om inte i politiken.

 

Bang nr 3/2016: ÖNSKETÄNKARNA

I detta nummer unnar vi oss att fantisera. Vi är orimliga. Och vi gör det tillsammans med några av Sveriges idag mest tongivande och intressanta aktivister och rörelser. Vi går emot vår känsla av hopplöshet. Vägrar förhålla oss till ett politiskt klimat där väggarna ständigt krymper. Vi vill agera istället för att reagera.

I numret skriver Katarina Hällgren om Girjasrättegången. Tone Schunnesson har skrivit en novell för Bang, “Vem talar vi med när vi talar till Gud.” Isatou Keita kartlägger vikten av separatism och aktivism på sociala medier. Staffan Lindberg frågar sig varför den populära idén om “motstånd” inte alltid leder framåt. Dessutom har vi novellen “Luna” av The Nest Collective, som handlar om drömmen om en kvinnofristad på månen. Detta och mycket mer i Bang 3/2016!

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara