På perrongen

Text av Gunnar Blå

Novellen som kammade hem tredje pris i Bangs sexnovelltävling. Gör dig redo för en flod av glass, fula ord och kollektivtrafik.

“Hej, vill du ligga med mig?”

Hon ler mot mig. Hennes ögon är vidöppna, förväntansfulla. Hon har en kraftig skelning på vänstra ögat. Pupillen fokuserar på en punkt långt utanför mitt ansikte. Jag svarar, för att vinna tid:

“Det beror på vad du menar.”

Hon fnissar grymtande. Jag ser att hon är harmynt. Överläppens hud dras upp i en ljus, rynkig strimma mot hennes boxarnäsa.

“Du vet… ligga.”

Hennes tandställning glänser av saliv. Jag låtsas att jag inte förstår:

“Det finns många olika sätt. Jag kan på rak arm komma på säkert en elva tolv stycken. Och innan jag fått större klarhet i vad du menar har jag inte för avsikt att svara.”

 

Hon ser bekymrad ut. Hon säger:

“Förlåt, jag hör så dåligt.”

Hon pekar på hörapparaten i vänsterörat. Jag lutar mig fram och skriker:

“Jag vet inte!”

Hon stryker undan den bruna luggen ur pannan. Hon lutar huvudet bakåt, blundar och putar med munnen. Hon väntar på en kyss som aldrig materialiserar sig. Jag överväger att rusa därifrån, men det är mitt i natten och bara några minuter kvar tills tunnelbanetåget kommer.

Hon öppnar först det ena ögat, sedan det andra. Det är som om hon inte kan begripa att jag inte har kysst henne. Hon känner med fingertoppen över läpparna. Hon tittar på den, konstaterar att den är torr. Hon ser besviken ut.

“Tycker du inte att jag är sexig? Jag har ju min kortaste kjol på mig, och nätstrumpor.”

Hon har en röd sjalett på huvudet, en svartglansig midjejacka, en kort röd kjol, svarta nästrumpor och kängor. Jag tycker att hon är sexig. Men det säger jag inte. Hon är uppenbarligen en galning.

“Vi sätter oss.”

 

Hon tar min hand och leder mig bort till träbänken vid väggen. Hon knuffar ner mig och sätter sig i mitt knä och lindar armarna runt min hals.

“Vet du hur många bröstvårtor jag har?” viskar hon.

Mitt öra kittlas av den varma, fuktiga andedräkten som doftar vanilj. Hon nafsar i brosket, håren reser sig på mina underarmar. Jag svarar fåraktigt:

“Två?”

 

Hon skrattar och drar ner jackans dragkedja. Hon har ingen tröja under. Hennes bröst är alldeles platt och hårlöst, som en pojkes, med revbenen skymtande under den tunna huden.

Det är nu jag ger upp. Jag har inga fler undanflykter. Jag släpper självkontrollen och suger på den lilla knoppen som darrar mellan mina läppar. Hon suckar. Vi är ensamma på perrongen. Skylten säger att tåget ska komma om fyra minuter. Jag släpper bröstvårtan och frågar in i hennes hörapparat:Hon har sex bröstvårtor. De är små och rosa. Hon häver sig upp och pressar en av dem mot min mun, det är den översta vänstra.

“Borde vi inte gå någon lugnare stans?”
Men hon svarar inte. Hon tuggar på mitt öra. Hennes vänstra hand pressar isär mina ben, hon smeker insidan av låret, rör sig upp mot klykan. Jag börjar suga igen. Hon fingrar på mitt kön genom byxorna.

 

När hon hör att min andhämtning blir häftigare skuttar hon upp från mitt knä och lägger sig på bänken med ena kängan på perrongen och den andra på ryggstödet. Kjolen glider upp över magen på henne. Lårens vita hud skimrar mellan nätstrumporna och de ljusblå trosorna. Under det tunna bomullstyget avtecknar sig ett mumlande kött.

Hon har små händer med korta, röda naglar. De gnider köttet genom trosorna. Hennes högra öga stirrar stort och upphetsat mot mig, det andra blickar bort åt sidan, ut i ingenting. Tandställningen glimmar i mörkret under hennes harläpp.

“Vill du inte känna?” frågar hon.

 

Jag känner. När mina fingrar snuddar vid hennes kön genom trostyget bildas liksom en het klump mellan mina ben. Köttet skälver under min beröring. Jag spårar den hårda lemmens konturer med fingertoppen, från det svullna huvudet ned till kulorna och tillbaka. Det bildas en blöt fläck vid spetsen, som gör det ljusblå tyget mörkblått.

Hennes skinkor darrar, hon stöter emot mitt finger. Jag griper tag i lemmen och runkar den. Ibland syns spetsen ovanför troskanten. Jag drar tyget åt sidan och kittlar hennes pung och mellangård.

Hon gnyr och gnäller. Hon lyfter upp skinkorna. Hon ser vädjande på mig med det ena ögat, det andra förlorat i ingenstans.

Jag lyder.

Jag drar av trosorna.

Jag avslöjar henne.

“Suga”, säger hon.

 

Jag står på alla fyra på träbänken med huvudet mellan hennes lår. Jag känner nätstrumporna mot öronen, lårens lena hud mot kinderna. Hennes kuk luktar starkt av vanilj, den är omgiven av tjockt svart hår, men pungen är naken, den liknar hjässan på en pytteliten gubbe. Jag reser upp den grova stammen mot mig och öppnar munnen för det hårda huvudet.

När min ansiktsfitta omsluter den känsligaste delen av hennes kropp öppnar hon munnen och överöser mig med svordomar. Jag har aldrig blivit kallad så fula saker. Samtidigt nyper hon sig i bröstvårtorna, hennes fingrar vandrar runt mellan dem och kniper hårt och drar ut de rosa spetsarna till strutar av hud medan hon suckar och svär.

 

“Akta kjolen”, säger hon sedan.

Det betyder att hon tänker spruta. Jag runkar hennes snabbt med handen och suger hårt på ollonet och kniper henne i mellangården. Hon griper tag i mina öron och stöter emot häftigt.

“Jag ska fylla dig med sperma”, säger hon och sprutar.
Kuken sväller ytterligare några millimeter mellan mina läppar för att liksom ta sats. Så väller det fram. Det är en smoothie. Den smakar jordgubb i min mun. Den är sval och söt och vill aldrig ta slut. Jag dricker i djupa klunkar ur hennes pumpande kuk. Jag har lust att låta smoothien spruta ner mitt ansikte, mitt hår, mitt bröst, men jag fortsätter att dricka.

“Du suger som en bög, din lilla hora”, säger hon. “Jag är en glass med ett ansikte, och du är min lilla slyna.”

 

Den söta bäcken sinar. Jag sväljer girigt de sista dropparna. Hennes kuk smälter i min mun.

“Jag har inte kommit än”, säger jag fåfängt.

Mellan maskorna i nätstrumporna tränger droppar av vaniljglass ut. Hon försöker svara. Hennes läppar smälter i ansiktet, leendet suddas ut. Jag tror hon säger:

“Så skönt.”

Men det kan ha varit ljudet när glasstårtan i hennes bröst faller ihop och pressar ut luften.

 

Det tar inte mer än några sekunder innan hela hon har smultit. Kängan dunsar ned från ryggstödet. På bänken där hennes huvud vilat ligger en tandställning och en hörapparat i en pöl av glass. Jag plockar upp dem och sticker ner dem i fickan.

Ögonblicket efter kommer tåget. Det gnisslar ut ur tunneln och bromsar in vid perrongen. Jag kliver på och hittar en ledig plats.

Bänken med den smultna glassen och hennes övergivna kläder glider bort från mitt synfält. I fickan kramar jag tandställningen och hörapparaten och tänker på hur skönt det ska bli att hälla upp ett varmt bad när jag kommer hem. Jag vill också smälta.

Jag är mätt och belåten och kåt. Den som ser mig nu kommer att tänka i sitt stilla sinne: “Så lycklig hon verkar. Det ser ut som om hon har träffat en glass med ansikte.”

Publicerat 2010-11-30

7 Kommentarer

 • Maria says:

  Som feminist skrämmer det mig att en sån här novell kan få tredje pris i en feministisk tidning. Den nedlåtande synen på olika handikapp som novellen inleds med visar på en människosyn som för mig står långt ifrån feminismens, om alla människors lika värde och rättigheter. Hur tror ni alla vi tjejer som skelar, fötts med spalt (“harmynt” är ett gammalt nedlåtande uttryck), hör dåligt etc ska känna när vi läser?

  Kvinnosynen sen. På vilket sätt tycker feministiska bang att det är “sexigt” när nån kallas “hora” och “slyna” för att den knullar? Jag fattar ingenting.

  En patriarkal, hierarkisk och närmast fascistisk “sexskildring”, halvdant förtäckt som “skämt”, varför får den pris av feminister?

 • Lo says:

  Maria, jag har inte alls samma läsning som du. Novellen inleds med en absurd ton som sedan hålls hela vägen igenom. Att den inleds med att beskriva handikapp in absurdum, ja varför inte, jag tyckte det var härligt med en ful, handikappad, kåt och ta-för-sig-trans. Själv är jag småtjock, och jag föreställer mig nog att hen är det också.

  Som jag ser det buntar novellen ihop alla slags människor och alla slags sexualiteter i ett enda stort, blött möte. Idén om kön på karaktärerna skiftar ju också, så att jag när jag läst klart den hade haft ett Kvinna + Man, Trans+Man, Man+Man och slutligen Kvinna+Kvinna i min föreställning (även om jag hade föredragit att leva kvar i tron att jaget var en man med en ansiktsfitta också efter sista raderna.)

  Och jag skulle säga att ca 20% av de män och kvinnor jag själv legat med uppskattar att få veta vilken liten slyna de är. Det i sig har inget med feminism att göra, snarare en touch bdsm. Allt är väl tillåtet på lika villkor, den här novellen med.

  Och jo, lite småvåt är jag ändå när jag känner efter. Märkligt, och roligt.

 • M-L says:

  I egenskap av kvinna och självutnämnd Feminist med stort F vill jag säga till dig, Maria, att du inte ska ta så illa upp. Den här sagan är inte bara absurd; könen smälter samman och genusen upplöses. Fantastiskt.
  Glassen är femininum i franskan, men i svenskan är den en sammansmältning av maskulinum och femininum (alltså reale, utrum). Fint va?

 • FF says:

  Jag håller håller med Maria. Att det finns individer som använder kvinnofientliga och nedsättande ord som dom i novellen och säger sig uppskatta att bli kallade det motsätter inte att det fortfarande är nedsättande ord. Det finns en makt (undergivenhet/dominans) “laddning” i orden, varför annars använda dom? Orden används ofta inom mainstreamporr i förnedrande och nedsättande syfte om och mot kvinnor. Och såklart det har att göra med feminism. Ord som bygger på indelning av kvinnor i hora/Madonna stigmat har med feminism att göra.

 • Fredrik says:

  Jag delar Marias och FFs syn på att novellen är problematisk ur feministiskt perspektiv. Även om berättar jaget skiftar könsidentitet under sexnovellen så upplever jag att den reproducerar kvinnors underordning. Att kalla en kvinna för slyna och hora kan ju inte direkt vara feministiskt nydanade? I så fall skulle ju majoriteten av mainstream-porren kvalificera sig för tredje platsen.

  Även om berättar jaget är manligt så markeras underordning genom att använda begrepp som normalt används för att objektifiera kvinnor och uttrycka kvinnohat. Det bidrar till att förstärka kopplingen underordning=Kvinnor. En man kan bära dessa begrepp som ett smycke när han vill markera sin underordning i en fantasi/sexnovell. Ett smycke han kan ta av sig när han vill. Men kvinnor kan inte bara ta av sig “sin” underordning (iaf inte tills vi har avskaffat patriarkatet).

 • sanna samuelsson says:

  Jag uppfattade det som helt och fullt befriande att Bang valde ut just den här novellen. Den är rolig, härlig, och kanske inte helt politiskt korrekt ur vissa synvinklar men när är sex någonsin det?

 • FF says:

  Nu handlar det ju om något grundläggande, att faktiskt vara emot att kvinnoförnedrande ord används för döma och skambelägga kvinnor och reducera dom till objekt. Istället för att göra det till något “sexigt” att döma och skambelägga kvinnor. vilket får mig att undra var gränsen går, blir annat förakt och fobi okej för att det handlar om en “sex”novell/porrnovell? Exempelvis skällsord kopplade till HBTQ fobi och rasism, blir det “okej” helt plötsligt för att det förekommer i en sexnovell/porrnovell?

  Varför anses kvinnoförakt vara okej så fort det kallas “sex” och någon tänder på det?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Välj bilden som föreställer en tumstock

Hej Bangläsare! Alla kommentarer granskas innan publicering, därför kan det dröja något innan din kommentar kommer upp. Tack för ditt tålamod. Vi vill ha en god samtalston i kommentarerna och att ni använder ert namn. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera kommentarer som strider mot Bangs värdegrund.
/Redaktionen