Önsketänkarna - Bang 3/2016- Nytt nummer ute nu!

Text av Redaktionen | Bang 3/2016

I Bang 3/2016, med tema "Önsketänkarna" unnar vi oss att fantisera. Vi är orimliga. Och vi gör det tillsammans med några av Sveriges idag mest tongivande och intressanta aktivister och rörelser. Vi går emot vår känsla av hopplöshet. Vägrar förhålla oss till ett politiskt klimat där väggarna ständigt krymper. Vi vill agera istället för att reagera. Vi måste göra något, men var ska vi?

I numret skriver Katarina Hällgren om Girjasrättegången. Om hur en sameby stämde staten och vann, och vad en framtida vinst i högre instanser kan betyda för den samiska kampen.
Tone Schunnesson har skrivit en novell exklusivt för Bang, “Vem talar vi med när vi talar till Gud.”
Trött på “debatten”? Isatou Keita kartlägger vikten av separatism och aktivism på sociala medier.
Staffan Lindberg går tillbaka till 90-talets Wendy Brown och frågar sig varför den populära idén om “motstånd” inte alltid leder framåt.
Dessutom har vi “Luna”, en nyskriven novell av kenyanska The Nest Collective, om drömmen om en kvinnofristad på månen, och vad som händer när den utopin hotas.

Mer ur numret:

Samarbete & Oenighet– 7 aktivister om deras utopier ⌇ Slut med selfiesuffragetterna ⌇Allmän amnesti av Samira Ariadad ⌇ 9 punkter för en inkluderande jourrörelse⌇Feministiska horoskop

Allt detta och mer i Bang 3/2016- Önsketänkarna! Det är Sanna Samuelssons och Valerie Kyeyune Backströms andra nummer, sedan de tillträdde i mars. Den nya formen och logon har Bangs nya formgivare Emelie Palmcrantz från Brand Creative Bureau tagit fram, i samråd med chefredaktörerna samt tjänstlediga chefredaktören Mireya Echeverría Quezada.

Passa på och besök oss på Bokmässan i Göteborg torsdag-söndag denna vecka! Vi finns i monter A01:33, som vi delar med Kolik förlag. Kom och ta del av våra goa prenumerationserbjudanden, feministiska samtal och träffa våra chefredaktörer! Mer information finns i vårt Facebook-event.

Missa ej heller vår stora fest på fredagen, när Bang tar över Yaki-Da! Tami T spelar live, se Facebook-event om du vill veta mer!

Bang 3/2016 kommer till prenumeranter den 20 september och börjar säljas i butik den 27 september.

Publicerat 2016-09-20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Välj bilden som föreställer en mössa

Hej Bangläsare! Alla kommentarer granskas innan publicering, därför kan det dröja något innan din kommentar kommer upp. Tack för ditt tålamod. Vi vill ha en god samtalston i kommentarerna och att ni använder ert namn. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera kommentarer som strider mot Bangs värdegrund.
/Redaktionen