Om Bang

Över 25 år av feministisk journalistik!

Bang är Sveriges största feministiska och antirasistiska tidning! Ert ljus i det patriarkala mörkret, till er tjänst.

Bang är en tidskrift om kultur- och samhällsfrågor som startades 1991 av några studenter vid Stockholms universitet. Bang är politiskt obunden och ges ut av den ideella föreningen Bang. Finansieringen sker genom bland annat prenumerationsavgifter och kulturtidskriftsstöd från Kulturrådet.

Vi jobbar ständigt med att föra den feministiska och antirasistiska debatten framåt genom att synliggöra hur olika maktordningar samverkar. Vi bevakar debatten, forskningen och rörelsen ur ett intersektionellt perspektiv.

I Bang publiceras reportage, krönikor, essäer, poesi, analyser, serier, debattartiklar, bildkonst, horoskop och skönlitterära texter med ett mångsidigt utbud av både ämnen och perspektiv. Vi kommer ut med fyra nummer om året och varje nummer har ett tema.

Vad vill du läsa om i Bang? Skriv till tips@bang.se eller kontakta redaktionen och berätta om vad du gillar, vad du inte gillar och vad du vill läsa mer om!

Stöd feministisk och antirasistisk journalistik genom att prenumerera på Bang!

FÖLJ BANG

Bang finns att följa på Instagram, Facebook och Twitter. Håll er uppdaterade om det som händer både framför och bakom kulisserna samt ta del av tävlingar och exklusiva erbjudanden!