Om Bang

Över 25 år av feministisk journalistik!

Bang 3/2019: HBTQ-rörelsen

Bang är Sveriges största feministiska och antirasistiska tidning! Ert ljus i det patriarkala mörkret, till er tjänst.

Bang är en tidskrift om kultur- och samhällsfrågor som startades 1991 av några studenter vid Stockholms universitet. Bang är partipolitiskt och religiöst obunden och ges ut av den ideella föreningen Bang. Finansieringen sker genom prenumerationsavgifter och kulturtidskriftsstöd från Kulturrådet.

Vi jobbar ständigt med att föra den feministiska och antirasistiska debatten framåt genom att synliggöra hur olika maktordningar samverkar. Vi bevakar debatten, forskningen och rörelsen ur ett intersektionellt och normkritiskt perspektiv.

I Bang publiceras reportage, krönikor, essäer, poesi, intervjuer, analyser, serier, debattartiklar, bildkonst och skönlitterära texter med ett mångsidigt utbud av både ämnen och perspektiv. Vi kommer ut med fyra nummer om året och varje nummer har ett tema. Senaste numret har temat HBTQ-rörelsen.

Vad vill du läsa om i Bang? Skriv till tips@bang.se eller kontakta redaktionen och berätta om vad du gillar, vad du inte gillar och vad du vill läsa mer om!

STÖD FEMINISTISK JOURNALISTIK – PRENUMERERA PÅ BANG!

Det bästa sättet att stötta Bang på är genom att prenumerera! Vi är beroende av prenumeranter då vi är en icke-vinstdrivande organisation som ges ut av den ideella föreningen Bang. Alla intäkter går oavkortat till verksamheten. Så backa feministisk och antirasistisk journalistik och börja prenumerera på Bang redan idag!

Är du redan en del av Bangrörelsen som prenumerant eller kan bidra mer? Swisha en slant!

FÖLJ BANG

Få senaste Bang-nyheterna först – skriv upp dig på vårt nyhetsbrev! Skicka ett mail till tips@bang.se så lägger vi till er i vår maillista.

Bang finns också att följa på Instagram, Facebook och Twitter. Håll er uppdaterade om det som händer både framför och bakom kulisserna samt ta del av tips, tävlingar och exklusiva erbjudanden!