Nyhet: Bang börjar med gästande bildredaktörer

Text av Angelina Rodriguez Karlsson | Bang 1/2017 | Nyhet

Först ut är Lisa Ewald!

lisapressbild

“I mitt seriekollektiv Dotterbolaget är en av våra strategier att aldrig refusera någon, att alla ska få vara med. På det sättet känns det ovant att jag fick välja nu.”
– Lisa Ewald, bildredaktör för Bang 1/2017.

Under 2017 kommer Bang låta fyra olika kreativa feminister kurera ett varsitt nummer av Bang som gästande bildredaktör som ett led i vårt fortsatta experiment med formen! Det innebär att de väljer vilka som illustrerar, serietecknar och fotar till texterna i Bang. Dessutom samarbetar de ihop med chefredaktörerna och formgivaren kring omslaget.

Först ut är den feministiska serietecknaren och illustratören Lisa Ewald som har bjudit in sina serietecknarkollegor till att göra illustrationer till årets första Bang: 1/2017 Falska profeter. Hon gör dessutom omslaget till numret, en serie i samarbete med Hanna Stenman och medverkar i en intervju! Medverkande serietecknare och illustratörer är bland andra Maria Fröhlich, Channa Bianca, Hanna Gustavsson, Daria Bogdanska och Agnes Jakobsson.

maste-carpa

Lisa Ewald är boende i Malmö där hon är aktiv inom det feministiska serienätverket Dotterbolaget. År 2013 debuterade hon med sin första seriebok Allt kommer bli bra och i maj släpps hennes nya bok Måste carpa. Bang träffar henne för att diskutera nollnolltalets bimbodebatt kontra systerskapet, feministiskt uppvaknande och hur hon har arbetat med bilderna till årets första nummer av Bang!

Läs mer om Lisa, hennes tankar bakom bilderna och omslaget i Bang 1/2017 som är ute hos prenumeranterna den 1 mars.

Spara

Spara

Spara

Spara

Publicerat 2017-02-16

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Välj bilden som föreställer en skruvmejsel

Hej Bangläsare! Alla kommentarer granskas innan publicering, därför kan det dröja något innan din kommentar kommer upp. Tack för ditt tålamod. Vi vill ha en god samtalston i kommentarerna och att ni använder ert namn. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera kommentarer som strider mot Bangs värdegrund.
/Redaktionen