Hjälp Bang samla in pengar till Musikhjälpen – få en cool feministisk t-shirt eller en affisch på köpet!

Text av Redaktionen

Bang auktionerar ut tre t-shirts och två affischer till förmån för Musikhjälpens insamling för barn som fallit offer för sexhandel.

Vår ikoniska t-shirt av Nanna Johansson har varit slutsåld i flera år, och är sedan länge helt omöjlig att få tag på. Nu kan den bli din till ett fyndpris!

Sveriges största feministiska tidskrift om kultur- och samhällsfrågor auktionerar ut tre t-shirts med motivet ”Think outside the cocks” i färgerna rosa, blå och vit. Men det tar inte slut där! Vi auktionerar även ut två affischer – på den ena en omslagsbild på Nicki Minaj från Bang 3/2014 (Foto: Howard Huang / Koncept och form: Bastion), och på den andra Bangs horoskop illustrerade av Hanna Böhm. Pengarna från auktionerna går oavkortat till Musikhjälpens insamling som i år går till förmån för barn som fallit offer för sexhandel.

Bang har också startat en insamlingsbössa där du kan skänka valfri summa. Bössan hittar du här!

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som funnits i Sverige sedan år 2008. Programmet direktsänds i 144 timmar dygnet runt i P3, för att uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undangömd humanitär katastrof. Det är ett nytt tema i Musikhjälpen varje år.

I programmet blir tre kända programledare inlåsta i en studio på ett torg i en svensk stad. I år har turen kommit till Umeå. Mellan den 11-17 december kommer de att få besök av engagerade människor som på olika sätt bidrar till kampen för årets tema. Artister uppträder och kända människor kommer på besök för att engagera sig, och som ett kitt i hela sändningen ligger publikens låtönskningar som alla bidrar till insamlingen. Årets tema är ”Barn är inte till salu”. Radiohjälpen fördelar de insamlade pengarna till noggrant kollade organisationer som på olika sätt arbetar med det aktuella temat.

Bidrag från Musikhjälpen kan gå till projekt som arbetar preventivt med att utbilda barn och unga i sina rättigheter, så kallade barnambassadörer, som sedan kan sprida kunskapen vidare till andra barn. De insamlade pengarna kan gå till rehabilitering av barn som lyckats ta sig ur sexhandeln; till exempel till praktiska saker som ett kit med kläder och hygienartiklar efter att ett barn blivit räddat, eller till en medicinsk undersökning och psykologhjälp. Organisationer jobbar också med att lära ut varningssignaler till föräldrar i riskzonen.

 

Auktion – Rosa t-shirt

 

 

 

 

Auktion – Blå t-shirt

 

 

 

 

Auktion – Vit t-shirt

 

 

 

 

Auktion – Affisch på Nicki Minaj

 

 

 

 

Auktion – Affisch på Bangs horoskop illustrerade av Hanna Böhm

 

 

 

 

Missa inte denna chans att göra en god gärning och få en cool t-shirt eller en affisch på köpet! Lägg ditt bud nu! 

Stöd feministisk och antirasistisk journalistik genom att prenumerera på Bang.

Publicerat 2017-12-11

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Välj bilden som föreställer en brandsläckare

Hej Bangläsare! Alla kommentarer granskas innan publicering, därför kan det dröja något innan din kommentar kommer upp. Tack för ditt tålamod. Vi vill ha en god samtalston i kommentarerna och att ni använder ert namn. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera kommentarer som strider mot Bangs värdegrund.
/Redaktionen