Feministiska horoskop: soltecken och stjärntecken

Text av Anitha Cocktail | Illustrationer av Hanna Böhm | Bang 1/2018

Bangs astrolog Anitha Cocktail är tillbaka! I nya numret Livspusslet får vi veta mer om soltecken och stjärntecken. Ta reda på ditt sol- och måntecken för bästa resultat!

Det dramatiska lejonet Anitha Cocktail är tillbaka som Bangs astrolog! I senaste numret av Bang reder hon ut begreppen soltecken och stjärntecken, därför finns inga datum med. Så kolla upp dina sol- och måntecken plus ascendent för att få korrekt och nyanserat resultat!

 

VÄDUREN

Ur vulkanen väller lavan fram och förgör allt i sin väg – det finns ingen hejd. Det är först när magman pumpat färdigt och lavan stelnat som lugnet lägger sig. Men då är det för sent, skadan är gjord. När Väduren blir provocerad försvinner konsekvenstänket, och då ilskan tar vid är det bäst att hålla sig undan. Det är nästintill omöjligt att få en syl i vädret – för Marsstyrda tecknet Väduren är i sitt esse när vulkanutbrottet är igång. Soundtrack: Kali Mutsa – ”Inglis”

 

OXEN

I Mojaveöknen kan en hitta cirka tio meter långa spår i ökensanden. Stenar har rört sig i olika riktningar och lämnat efter sig praktfulla mönster och linjer. Dessa vandrande stenar rör
sig framåt långsamt och stadigt – och likt Oxen är de oerhört målinriktade. Även om målet tycks vara väldigt långt borta har Oxen ingen brådska, utan föredrar att ta tid på sig. Resultatet av arbetet blir vackert och skönt att skåda.
Soundtrack: Ayshay – ”WARN-U”

 

TVILLINGARNA

Tvillingarna är dualiteter som möter varandra, och resultatet kan vara svårt att förutspå för omgivningen. Som när den heta markens luft krockar med nedåtstigande kall luft ute i öknen, och i sin kollision bildar sandstormar. Sandmolnet växer, och medan Tvillingen entusiastiskt rider denna storm genom sanddynerna i superspeed försöker vi andra förstå vad som händer. Oftast utan framgång.
Soundtrack: Grimes – ”Oblivion”

 

KRÄFTAN

Monsunen sveper in, och med den följer nederbörden. Stora regnmassor som överväldigar, med en förlösande kraft. Kräftan lägger i regel ett lock på alla sina känslor. Ibland går känslorna att förnimma i passivt aggressiva meningar. Men med ojämna mellanrum blir det överfullt och locket flyger av, då gäller det att vara beredd. Och i denna mäktiga regnskur svämmar det över illa kvickt. Soundtrack: This Mortal Coil –
”Song to the Siren”

 

LEJONET

Zodiakens monark älskar att retas, men ger
vi tillbaka med samma mynt sprider sig ilskan
som en löpeld, så snabbt att det knappt går att hänga med på vad som händer. Från 0–100 står plötsligt åkrar och skogar i brand, den mäktiga elden går inte att stoppa – inte heller ett förorättat Lejon. Först när en har bett om förlåtelse lägger sig askan över förödelsen. Det må vara så att Lejonet lätt gör höna av en fjäder – men det är bäst att låta det vara osagt.
Soundtrack: Vivaldi – Aria “Se Lento Ancora Il Fulmine” Allegro Molto

 

JUNGFRUN

Ungefär vart sjunde år blommar det på världens
torraste plats – Atacamaöknen. Vildblommor, så
långt ögat kan nå. Det beror på kraftiga regnfall som vattnar det karga landskapet och väcker fröna till liv. Jungfrun överraskar genom att jobba lågmält, med stor målmedvetenhet. Med jämna mellanrum får vi se undersköna resultat! Tyvärr är det sällan som den självkritiska Jungfrun blir nöjd. Soundtrack: Fatima Al Qadiri – ”Aftermath”

 

VÅGEN

Polarsken inträffar när laddade energier i jordens magnetosfär kraschar in i atmos­fären. Detta sker vid två magnetiska poler: syd och norr. Trots en så dramatisk kollision upplevs ljusfenomenen som vackra och rogivande, där de dansar över himlen. Det är precis vad vi upplever när vi ser Vågen. Men inuti Vågen finns både kaos och ro i ständig kamp, i hopp om balans. Soundtrack: Ace Of Base – ”Life Is a Flower”

 

SKORPIONEN

Vi känner det långt innan det ska hända. En
tung, laddad atmosfär – luften är så tjock att vi
nästan kan ta på den. Plötsligt skjuter den första
blixten ned bland de mörka molnen. Då gäller
det att ta skydd, för snart brakar det loss. Skorpionen har en mörk, mystisk och kraftfull energi. Likt Kräftan läggs locket på många intensiva känslor. Men när det locket trillar av kommer inte bara regnskurar, utan även ett explosivt åskoväder – som både skrämmer och fascinerar. Soundtrack: Rihanna – ”Sledgehammer”

 

SKYTTEN

Saharaöknens sandstormar kan ta med sig stora mängder stoft upp i atmosfären, för att sedan falla ned igen i form av regn i olika delar av världen. Sanden gör att regnet färgas rött, vilket gett nederbörden det passande namnet blodregn. Skytten framstår ofta som ett färgstarkt energiknippe, men är också ett väldigt loso skt sökande tecken. Likt blodregnet kan Skytten plötsligt överraska med domedagskänsla, och ha långa utläggningar över sina nästintill profetiska teorier. Soundtrack: Dead Can Dance – ”Ariadne”

 

STENBOCKEN

Skorpionen brukar beskrivas som det mest hämndlyst­na tecknet, men här har ni tecknet som förvandlar tankar till handling. Stenbocken kan ofta chockera på det sättet, då ytan verkat så lugn. Men har du gått över gränsen kommer Stenbocken låta dig veta det, med råge. Som en hänsynslös lavin sveper den in landskapet i snö. Marken börjar vibrera, och när lavinen dyker upp är det redan för sent. Stenbocken ser till att täcka dig och allt som kommer i sin väg med stenhård kall rättvisa.
Soundtrack: Diatonis – ”Beyond the Path”

 

VATTUMANNEN

Från havets djup yter levande organismer i form av plankton upp till ytan, i mörkret ger de ifrån sig ett blåvitt neonlik­nande ljus. Det här är ett fenomen som kallas för bioluminiscens, och beror på att energin från en biokemisk reaktion avges i form av ljus. Tillsammans bildar allt plank­ ton ett vackert lysande täcke på havets vågor. Vattumannens bestämda åsikt är att styrkan ligger i antalet, och att det som ger kraft och energi är kollektivet. Vattuman­nen lyser som mest i sällskap med sina jämlikar. Soundtrack: Lido Pimienta – ”Agua”

 

FISKARNA

Dimma är ett vanligt fenomen, men den kan verka förrädisk om du träder för djupt in i den. När den
omger dig kan det vara svårt att se framåt, och
du lämnas med dina egna tankar. Fiskarna är ett
drömskt och mystiskt tecken, som ständigt omges av en rosa dimma där fantasier och drömmar får ta verklig­ hetens plats Dimman letar sig ofta in i Fisken själv, och då blir det svårt för hen att urskilja sitt verkliga jag. Soundtrack: Julianna Barwick – ”The Magic Place”

 

Den här texten tillsammans med Anithas astroskola publicerades i Bang 1/2018 med tema Livspusslet.
Stöd feministisk och antirasistisk journalistik genom att prenumerera på Bang!

Publicerat 2018-03-23

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Välj bilden som föreställer en penna

Hej Bangläsare! Alla kommentarer granskas innan publicering, därför kan det dröja något innan din kommentar kommer upp. Tack för ditt tålamod. Vi vill ha en god samtalston i kommentarerna och att ni använder ert namn. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera kommentarer som strider mot Bangs värdegrund.
/Redaktionen