Dubbelt så mycket feminism i höstens nummer!

Text av Redaktionen | Bang

Nu släpper vi inte ett utan två nummer på en gång! Bangs lysande fantastiska spektakulära enastående magnifika dubbelnummer är på väg ut till prenumeranter och i butiker.

Nummer två av Bang handlar om att säga nej. Det är fyllt av med texter, manifest och poesi om strejk, utmattning, depression och raseri. I Bang 3/2017 utforskar tolv av Sveriges mest intressanta feministiska serietecknare utopier och dystopier. Det är serier som handlar om en galax långt långt bort eller berättar om heterovardagens sisyfosarbete.

Utopi och dystopi i Bangs stora feministiska seriespecial

Ett helt nummer av Bang med bara serier där tolv av Sveriges mest intressanta feministiska och antirasistiska serietecknare utforskar utopier och dystopier. De har tecknat serier med utgångspunkt i feminism, antirasism, HBTQ-frågor, flyktingrätt, miljö och antikapitalism. Resultatet är en blandning av realism och science fiction, filosofiska funderingar och vardagsbetraktelser, utomjordingar och helt vanliga kukhuvuden. 

Bang säger nej, Bang vill inte vara med

I Bang 2/2017 får nekandet ta plats. Vi undersöker vad som ligger i ett nej. Och när ett nej inte räcker, som det så sällan gör i ett patriarkat, vad gör vi då?
Cleo Kempe Towers kallar på sina femmes. Masha Taavoniku skriver om gruvstrejken i slutet av 1960-talet. Poesi av Wendy Francis. Agneta Sandström om utmattning och raseri. Maryam Fanni är numrets bildredaktör. Vi vägrar Bokmässan.

Numret skickas ut till prenumeranter från den 6 september och kommer ut i butiker från den 19 september.
Bli prenumerant och få Bangs feministiska dubbelnummer hem i brevlådanNu kan du också swisha oss för en prenumeration, ännu enklare!

Publicerat 2017-09-07

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Välj bilden som föreställer en hammare

Hej Bangläsare! Alla kommentarer granskas innan publicering, därför kan det dröja något innan din kommentar kommer upp. Tack för ditt tålamod. Vi vill ha en god samtalston i kommentarerna och att ni använder ert namn. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera kommentarer som strider mot Bangs värdegrund.
/Redaktionen