Nr 4 skjuts upp

Text av Redaktionen

Vi vill tacka dig för att du läser Bang och stöttar feministisk och antirasistisk journalistik!

Kära Bangläsare!

Tack vare ditt stöd som läsare och alla de som engagerade sig i att #RäddaBang hösten och vintern 2018 så kunde utgivningen fortsätta. Tyvärr är Bangs ekonomi fortfarande ansträngd och vi jobbar på långsiktiga insatser för att Bang ska leva vidare.

Tidskriften Bang ägs av ideella föreningen Bang vars styrelse är arbetsgivare och ansvarar för Bangs strategiska och ekonomiska utveckling. På redaktionen för tidskriften arbetar tre deltidsanställda. Bang finansieras av kulturtidskriftsstöd från Kulturrådet och prenumerationsintäkter. Som många andra kulturtidskrifter så räcker det inte till och många behöver ofta andra intäkter och stöd.

Nyligen tog Bangs styrelse och redaktion beslut om att vi inte kan ge ut nummer 4 i år. Vi beklagar att vi inte kan ge ut tidningen som tänkt men jobbar för att kunna fortsätta ge ut Bang nästa år igen. Historiskt har det funnits utmaningar för Bang som kulturtidskrift liksom många andra kulturtidskrifter att överleva, erbjuda skäliga löner, arvoden och ha en hållbar ekonomi.

Vi arbetar just nu på att skapa större och långvariga samarbeten och bättre förutsättningar för att Bang ska kunna leva vidare på ett mer hållbart sätt som matchar samtidens utmaningar.

Vi hoppas att du vill följa med oss under vägen även om vi inte vet i dagsläget om eller i vilken form Bang kommer att ges ut.

Vi kämpar för att Bang som feministisk och antirasistisk tidskrift och rörelse ska leva vidare!

Stöd feministisk och antirasistisk journalistik genom att swisha till Bang!

Publicerat 2019-11-21

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Välj bilden som föreställer en tumstock

Hej Bangläsare! Alla kommentarer granskas innan publicering, därför kan det dröja något innan din kommentar kommer upp. Tack för ditt tålamod. Vi vill ha en god samtalston i kommentarerna och att ni använder ert namn. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera kommentarer som strider mot Bangs värdegrund.
/Redaktionen