Bang värvar en ny chefredaktör!

Bang värvar skribenten Sanna Samuelsson som ny chefredaktör på Bang och passar samtidigt på att rekrytera skribenten Valerie Kyeyune Backström som vikarie på den andra chefredaktörsposten!

– Bangs styrelse är otroligt stolta och nöjda över att Sanna Samuelsson tar över ena chefredaktörskapet på Bang. Vi ser med spänning fram emot vad hon ska tillföra den feministiska journalistiken som Bang har drivit i tjugofem år nu, säger Bangs ordförande Joa Bergold.

Sanna Samuelsson som arbetat som skribent med en betoning på feminism och kultur sedan 2008 har tidigare bland annat varit redaktör på Nöjesguiden sin egen kultur- och samhällstidning PFT. Chefredaktör för Aplace magazine samt verksam på Kvinnotryck. Nu tar hon alltså över den ena chefredaktörsposten efter Johanna Palmström.

– Jag är extremt glad över att få ta över chefredaktörsskapet på Bang, som jag läst sen jag var liten. Jag vill att Bang ska vara en tidning som både leder det feministiska samtalet med sylvassa reportage och kritik, samtidigt som det ska finnas plats för mer konstnärliga texter, för andra sätt att prata om politik bortom debattsajterna. Med mig har jag mina tre ben i i både den journalistiska texten, kritiken och det experimentella skrivandet, säger Sanna Samuelsson.

Bang fyller tjugofem år under 2016 och har sedan starten varit en väletablerad feministisk röst i mediebruset. Samtidigt som Bang rekryterat en ny chefredaktör har tidningen också värvat skribenten Valerie Kyeyune Backström som ska vikariera för Mireya Echeverría Quezada som ska arbeta med ett annat projekt under året.

– Att få vicka på Bang är en stor ära och utmaning! Under min tid hoppas jag kunna rucka lite på vem tidningen är till för, och det kommer genomsyra anslag, teman, skribenter och form, säger Valerie Kyeyune Backström.

– Bang står inför ett stort omgörningsarbete under 2016. 8 mars-numret är avgående chefredaktör Johanna Palmströms sista. Johanna har varit oerhört värdefull för Bang under de fem år hon varit här och kommer att vara en stor tillgång i sina framtida projekt. Men det känns väldigt tryggt att Sanna och Valerie sitter vid spakarna under våren, med stöd av Mireya. Bang ska bli en ännu större och tillgängligare tidskrift som ska nå ut till fler personer i behov av feministisk journalistik!, säger Joa Bergold

FAKTA
Sanna Samuelsson från Östergötland är ny chefredaktör på Bang. Skribent sedan 2008 och tidigare redaktör på Nöjesguiden och PFT. Hon har även varit verksam på Kvinnotryck och varit chefredaktör för Aplace magazine.

3413629_650_366-2Valerie Kyeyune Backström är en av Sveriges unga tongivande skribenter inom kultur, feminism och antirasism. Och är även föreläsare och medgrundare till plattformen Rummet. Hon ska vikariera för chefredaktören Mireya Echeverría Quezada under 2016.
Det första numret Sanna Samuelsson och Valerie Kyeyune Backström ska göra tillsammans är Bang 2/2016.

Bang nominerades 2015 till Årets tidskrift populärpress print med motiveringen:

Lättillgänglig, men ändå krävande. Glimten i ögat, men ändå allvarlig. Det märks för inuti rasar ofta samhällsdebatten, men den är paketerad med ett kioskblänk.

Bang startades 1991 av studenter på Stockholms universitet och ges ut med stöd från Kulturrådet. Tidskriften kommer ut med fyra nummer per år. Genom åren har personer som Lawen Mohtadi, Ulrika Westerlund, Malena Rydell, Sonja Schwarzenberger och Ulrika Stahre varit chefredaktör. Sanna Samuelsson efterträder Johanna Palmström.

Publicerat 2016-02-10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Välj bilden som föreställer en hammare

Hej Bangläsare! Alla kommentarer granskas innan publicering, därför kan det dröja något innan din kommentar kommer upp. Tack för ditt tålamod. Vi vill ha en god samtalston i kommentarerna och att ni använder ert namn. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera kommentarer som strider mot Bangs värdegrund.
/Redaktionen