Bang utforskar döden - Nytt nummer ute nu!

Text av Redaktionen

Det sista numret av Bang för i år, Bang 4/2017, är nu ute i tryck! Missa inte att prenumerera eller beställa hem numret till dig eller en kompis.

Vi utforskar döden i det fjärde numret av Bang och avslutar året med ett ämne som ofta förknippas med bland annat just avslut. Det är minst sagt ett tungt och och svårgreppat område. Därför har vi försökt att varva det mörka med det ljusa.

I det här numret kan du bland annat läsa Rojin Pertows text om förföljelse, massmord och kollektiv sorg hos ett splittrat folk. Paloma Halén Román skriver om våld mot kvinnor i film, och Nina Lykke berättar om hur det är att vara queer och sörja sin partner i ett heteronormativt samhälle. Du kan också läsa om femicidios, en juridisk term i Mexiko som syftar på hatbrott mot kvinnor.

Valeria Montti Colques verk “Bergfärd” pryder det senaste numrets affisch.

Numret bjuder också på lättsammare texter, som Isabelle Wahlfs krönika om den lilla döden – den kvinnliga orgasmen. I Bangs vänner berättar Evin Ahmad att hon skulle vara en delfin om hon var ett djur, samt avslöjar sitt pinsammaste minne. Det här numrets orakel, den feministiska deckarförfattaren Pernilla Ericsson, tipsar om hur man lyfter bort män som står i vägen och berättar om det perfekta mordet. Sedan välkomnar vi Bangs nya astrolog Anitha Cocktail med en intervju och ett feministisk horoskop om förändring.  

Numrets bildredaktör är Theresa Traore Dahlberg. Hon har bland annat arbetat med allkonstnären Valeria Montti Colque inför Bang 4/2017. Valerias verk pryder bland annat omslaget och affischen i det här numret.

 

Numret kommer ut till prenumeranter den 7 december och i butiker den 12 december.

 

Bli prenumerant och få Bang hem i brevlådan.

Publicerat 2017-12-07

8 Kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Välj bilden som föreställer en tumstock

Hej Bangläsare! Alla kommentarer granskas innan publicering, därför kan det dröja något innan din kommentar kommer upp. Tack för ditt tålamod. Vi vill ha en god samtalston i kommentarerna och att ni använder ert namn. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera kommentarer som strider mot Bangs värdegrund.
/Redaktionen