Bang nr 1/2018: Livspusslet

Bang 1/2018 | Vian Tahir

Bang leder er från valåret in till Framtiden. Vi börjar med att ta oss an livspusslet! Numret har kommit hem till prenumeranter, finns att köpa i butik från 6 mars och på vår 8 mars fest!

Omslag och affisch av Hadil Mohamed

Mänsklighetens öde ligger på gott och ont i våra händer. Därför kommer Bangåret handla om Framtiden. Vi behöver blicka bortom den kommande mandatperioden och se till de kommande decennierna. Det finns frågor som måste avgöras nu för att vi ens ska ha en framtid, både på individnivå och globalt.

Naturkatastrofer avlöser varandra, människor säljs fortfarande som slavar och anti-abortrörelsen har fått ny vind i seglen. En humanoid robot med artificiell intelligens skojar om att förgöra mänskligheten och får medborgarskap i Saudiarabien. Den bruna fascistiska sörjan fortsätter skölja in över Europa. Elon Musk skjuter ut bilar i rymden. Och så är det valår.

Vi börjar med att ta oss an livspusslet!

Den viktigaste pusselbiten, själva grunden för liv är klimatet. Det nya numret handlar om bland annat klimathotet, hållbar utveckling och konsekvenserna av vår påverkan på miljön på ett globalt plan. Vi tar också upp arbetsmiljö, diskriminering, utmattning och pension.

Det här numrets omslag och affisch är gjorda av illustratören, grafiska formgivaren och konstnären Hadil MohamedLovette Jallow är vår nya vän och oraklet Athena Farrokhzad svarar på frågor om poesi och skrivande. Yolanda Aurora Bohm Ramires snackar om sin bokdebut och bjuder på dikten Galaxian.

Med texter från bland andra Jenny Nguyen, JUCK och poesi från vinnarna av Ortens bästa poet 2017 leder Bang er från valåret in till Framtiden.

Och du! Missa inte våra 8 mindfulnessövningar för att minska stress på jobbet med trogna favoriter som att vara social (genom att gå med i facket), motionera (på demonstration), säga nej (med strejk) och många fler.

Bang nr 1/2018 kommer ut till prenumeranter från den 1 mars, finns i butik från den 6 mars och går att köpa på vår 8 mars fest!

Stöd feministisk och antirasistisk journalistik genom att prenumerera på Bang!

Publicerat 2018-03-02

11 Kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Välj bilden som föreställer en tumstock

Hej Bangläsare! Alla kommentarer granskas innan publicering, därför kan det dröja något innan din kommentar kommer upp. Tack för ditt tålamod. Vi vill ha en god samtalston i kommentarerna och att ni använder ert namn. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera kommentarer som strider mot Bangs värdegrund.
/Redaktionen