Bang bojkottar Bokmässan

Text av Redaktionen

Bangs styrelse och redaktion har enhälligt fattat beslutet att bojkotta årets mässa för att Nya Tider tillåts medverka. Som en feministisk och antirasistisk tidskrift kan vi inte vara delaktiga i att normalisera den här typen av högerextrema organisationer.

Bang är en feministisk och antirasisisk tidning som drivs av en ideell förening och en liten redaktion.Vi har deltagit på Bokmässan i snart tjugo år. För oss är det ett av våra viktigaste evenemang, ett tillfälle då vi marknadsför oss och möter nya läsare. Det har också varit ett evenemang som vi ser fram emot varje år. Men i år har vi bestämt oss för att bojkotta mässan på grund av Nya Tiders medverkan. I samband med det här beslutet har vi skrivit en text i Dagens Nyheter Kultur, som du kan läsa här.

Det är självklart tråkigt att inte vara med på mässan, men vi har fattat det här beslutet för att vi inte vill vara delaktiga i normaliseringen av högerextrema organisationer. Vi har fattat det här beslutet för att vi vägrar gå med på relativiseringen av rasism och hat. Vi har fattat det här beslutet för att vi vill stå upp för alla människors lika värde och stå starkt emot de högerextrema vindarna.

Tycker du som vi att det är viktigt att stå för alla människors lika värde och arbeta mot högerextremism, stötta oss gärna med en prenumeration!

Publicerat 2017-06-28

Hej Bangläsare! Alla kommentarer granskas innan publicering, därför kan det dröja något innan din kommentar kommer upp. Tack för ditt tålamod. Vi vill ha en god samtalston i kommentarerna och att ni använder ert namn. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera kommentarer som strider mot Bangs värdegrund.
/Redaktionen