Bang 1/2017 – Falska profeter – ute nu!

Text av Redaktionen | Bang 1/2017

Idag kommer nya numret av Bang, 1/2017! Temat är Falska profeter!

OmslagNumret handlar om det som utger sig för att vara något annat än vad det är. Om rörelser som blir kidnappade. Mark som blir koloniserad. Politiska begrepp och teorier som tappar sin innebörd på vägen. Svek, fusk och fejk.  Ett nummer om att öppna sitt tredje öga och att se saker för vad de är.

I vår planering inför årets kommande produktion har vi låtit oss inspireras av apokalypsens fyra ryttare, där den första symboliserar den falska profeten. Segraren som utger sig för att vara god men som istället är första tecknet på undergången.

Bang inleder sin satsning på gästande bildredaktörer med att ta in serietecknaren och illustratören Lisa Ewald för nummer 1/2017! Lisa är boende i Malmö där hon är aktiv inom det feministiska serienätverket Dotterbolaget. Du kan läsa en intervju med Lisa här.

I Bang 1/2017 skriver Tone Schunnesson om skönhetsrelativismen inom det feministiska samtalet idag. Hon bokar en tid på en fillersklinik, bokar av den, och ni kan aldrig ana vad som hände sen!

Vilken lokalbefolkning? Tove Fahlgren skriver om hur makt, mark och pengar hänger ihop i Sápmi.

Sam Holmqvist skriver om hyllade graviditetsskildringen Argonauterna av Maggie Nelson. Hur länge kan queerhet vara radikalt?

Klasskamp? Silas Aliki undrar varför ”vi måste prata om klass” har blivit ett mantra för feminister som tidigare mest skrivit om vita medelklasskvinnors villkor.

Dessutom har Channa Bianca gjort serien ”A World of Needyology”, om dumma begär och kapitalism.

Läs alla dessa texter i Bang 1/2017, hos prenumerant 1 mars och i butik 6 mars!

Mer ur numret:

”Hunter” – nyskriven novell av Kristofer Folkhammar⌇ Djuna Jangmyr odlar helvetet som (trans)politisk position ⌇ Lisa Ewalds och Hanna Stenmans samarbetsserie om ”Bimbodebatten” ⌇ Föda naturligt? ⌇ Affisch av Agnes Jakobsson ⌇ That’s Hot! Agnes Grefberg Braunerhielm minns sin tonårscrush på Paris Hilton.

Dessutom! Missa inte vår stora fest lördagen den 11 mars! Vi kör den officiella efterfesten till Internationella kvinnodagen på Kraken i Stockholm! Se eventet här, och köp din biljett här!

Publicerat 2017-03-02

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Välj bilden som föreställer en klocka

Hej Bangläsare! Alla kommentarer granskas innan publicering, därför kan det dröja något innan din kommentar kommer upp. Tack för ditt tålamod. Vi vill ha en god samtalston i kommentarerna och att ni använder ert namn. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera kommentarer som strider mot Bangs värdegrund.
/Redaktionen