60 000 kronor till Förenade Förorter från Bang och Natur & Kultur

Text av Redaktionen | Angela Larsson

60 000 kronor donerades till Förenade Förorter efter Tidskriften Bang skänkte en annons i sitt nästkommande nummer i en auktion. Natur & kultur la det vinnande budet och Vällingby Kulturhus köpte även en annons för 10 000 kr för att stötta evenemanget.

Foto: Magnus Sandberg. På bilden f.h: Iman Talabani 2:a plats i Ortens bästa poet 2016 och Liban Abdule 1:a plats i Ortens bästa poet 2016.

Tidskriften Bang auktionerade ut en helsidesannons i Bangs nästkommande decembernummer och en webbannons här på Bangs hemsida, där intäkterna gått oavkortat till poesitävlingen Ortens bästa poet som anordnas av initiativet Förenade Förorter. Tävlingen hade en osäker framtid på grund av att finansiärer till projektet drog sig ur och det inte fanns ekonomiska resurser.  

Ortens bästa poet är en poesitävling som arrangeras av Förenade Förorter. Tävlingen är ett nationellt förortsmästerskap med olika deltävlingar vars final äger rum den andra och tredje december i folkets hus i Rinkeby. Förenade Förorter är ett kulturinitiativ som riktar sig till att förena ungdomar i socioekonomiskt utsatta förorter runt om i landet.

Bangs redaktion ser det som viktigt att stödja projekt som främjar ungas kulturutövning. Chefredaktör Vian Tahir berättar om tanken bakom auktionen:

– Ortens bästa poet är ett fantastiskt initiativ! Det öppnar upp poesiscenen för unga i socioekonomiskt utsatta områden och ger dem en plattform där de kan göra sina röster hörda. Och det är viktigt och värdefullt. Speciellt i en tid där det offentliga gör det motsatta genom att stänga fritidsgårdar, bibliotek och annan kulturverksamhet. Därför tyckte jag det var självklart att vi på Bang skulle hjälpa till att samla in pengar!

Utöver bidraget från Natur & Kultur köpte även Vällingby Kulturhus en annons för 10 000 kr för att stötta evenemanget. Dessutom bidrog Bangs annonsförsäljare, Valenta Sales, även till auktionen genom att arbeta oarvoderat med att samordna försäljningen av annonserna.

Se finalen av Ortens bästa poet den 2-3 december i folkets hus i Rinkeby och läs det senaste numret av Bang när det kommer ut i butik den 12:e december.

Stöd feministisk och antirasistisk journalistik genom att prenumerera på Bang.

Publicerat 2017-11-17

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Välj bilden som föreställer en skruvmejsel

Hej Bangläsare! Alla kommentarer granskas innan publicering, därför kan det dröja något innan din kommentar kommer upp. Tack för ditt tålamod. Vi vill ha en god samtalston i kommentarerna och att ni använder ert namn. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera kommentarer som strider mot Bangs värdegrund.
/Redaktionen